Huur mij in als spreker!

Ik ben ook in te huren als spreker! Bijvoorbeeld over (geïnternaliseerd) valisdisme/ableism, medische gaslighting, de ziekte van Lyme, etc. Dus wil je mij op een social media platform, event, vergadering, training, of cursus inhuren om te spreken? Stuur me dan zeker een mailtje! contact@laurigiepmans.nl

Onderwerpen waarover ik spreek

Validisme/ableism

Created with Sketch.

Validisme is het discrimineren van mensen met een beperking. Dat kan zich voordoen als hele heftige dingen zijn zoals niet aangenomen worden omdat je in een rolstoel zit, maar onze samenleving is ingericht voor mensen zonder beperking en daardoor is validisme aanwezig in een hele hoop kleine details. 

Verder is geïnternaliseerd validisme ook vaak aanwezig bij mensen met een beperking. Zij krijgen hun hele leven van hun omgeving en de media bepaalde validistische gedachtes mee en na een tijdje gaan ze dat internaliseren. Het ongedaan maken daarvan kan veel werk kosten, maar is het zo enorm waard! 

Wil je dat ik hierover kom vertellen? Niet vanuit een standpunt van alles wat er fout gaat, maar juist over wat we kunnen doen om het beter te maken? Overweeg dan eens om mij uit te nodigen als spreker. 

Medische gaslighting

Created with Sketch.

Medische gaslighting is het fenomeen waarbij patiënten niet serieus genomen worden en hun lichamelijke klachten afgewezen worden op psychisiche problemen (die er vaak niet zijn). Hoe uit medische gaslighting zich? Hoe ga je hiermee om? Welke impact heeft het op de patiënten? Hoe zorg je er als hulpverlener aan mee om medische gaslighting tegen te gaan? Daar zou ik het graag over hebben. 

De ziekte van Lyme 

Created with Sketch.

Ik ben al tien jaar lang chronisch Lyme patiënt en doe vrijwilligerswerk bij de Lymevereniging. Ik heb op verschillende scholen en online veel voorlichting hierover gegeven. Wil je dat ik bij jou op school, bij de scouting of in een andere setting kom spreken over omgaan met teken en het gevaar hiervan, stuur mij dan zeker een mailtje! 

Andere onderwerpen

Created with Sketch.

Heb je mij op één van mijn social media kanalen zien praten over een onderwerp waar je mij graag over wilt uitnodigen? Stuur dan zeker een mailtje of het mogelijk is dat ik daarvoor meer kom vertellen.