Zelfstandigheid, hulpmiddelen en zelfzorg

Een fijn leven opbouwen met een beperking

Een fijn leven opbouwen met een beperking

Inspirerende lezing met praktische handvatten

Leven met een beperking is een enorme omschakeling. De dingen die mensen zonder beperking als vanzelfsprekend zien, zijn helaas niet altijd vanzelfsprekend. Hoe ga je hiermee om? Hoe kan je via een omweg dezelfde vervulling in je leven krijgen? Welke mindset helpt? Ik bespreek het in deze lezing.  

"Ik heb niet hetzelfde leven als gezonde mensen, maar dat maakt mijn leven niet minder waardevol. Dankzij aanpassingen heb ik een mega fijn leven!"

Een fijn leven opbouwen met een beperking

In de presentatie neem ik je mee in mijn verhaal over hoe ik opnieuw een leven moest opbouwen toen ik volledig bedgebonden werd. De presentatie bestaat uit informatie over validisme, toegankelijkheid en imposter syndrome, praktische handvatten, mijn verhaal en een interactief element waarbij de luisteraars gelijk kunnen evalueren welke elementen zij in hun leven missen en hoe zij dit kunnen oplossen. Luisteraars lopen weg met een nieuwe blik op hun leven met een beperking en kwaliteit van leven. 


Maatwerk

De presentatie wordt op maat gemaakt op het doel van de bijeenkomst. Ik verdiep me in de uitdagingen waar de doelgroep voor staat. Wat is de situatie op dit moment? Waar willen zij heen groeien? 

Duur presentatie: in overleg, 20 tot ca. 90 minuten.
Interactie: Is welkom!
Beeldmateriaal: PowerPoint presentatie met vlot beeldmateriaal.
Online vs live: deze lezing is zowel live als online te volgen.