Omgaan met getraumatiseerde patiënten

Medische gaslighting

Medische gaslighting

Verhelderende presentatie met interactie

Medische gaslighting is het fenomeen waarbij patiënten niet serieus genomen worden en hun lichamelijke klachten afgewezen worden op psychisiche problemen (die er vaak niet zijn), wat vaak leidt tot medisch trauma. 

Hoe uit medische gaslighting zich? Welke impact heeft het op de patiënten? Hoe ga je als hulpverlener om met patiënten die dit hebben meegemaakt? 

Ik vertel jouw team of opleiding graag mijn verhaal en geef je handvatten om om te gaan met patiënten die dit meegemaakt hebben. 

"Ik durfde niet meer naar de dokter. Elke keer gebeurde er nare dingen. Zorg vragen werd steeds lastiger. Die ene lieve verpleegkundige heeft mijn vertrouwen wat teruggebracht."

Interactieve presentatie 
over omgaan met medische gaslighting

In de presentatie neem ik je mee in verschillende verhalen van mensen die te maken hebben gehad met medische gaslighting. De presentatie bestaat uit informatie over hoe medische gaslighting werkt, casussen van patiënten, een interactief element waarbij de luisteraars mee kunnen denken hoe er gehandeld zou kunnen worden bij deze casus en een persoonlijk verhaal. Luisteraars lopen weg met een nieuwe blik op zorgverlening en hun patiënten en het team waarin zij werken. 


Maatwerk

De presentatie wordt op maat gemaakt op het doel van de bijeenkomst. Ik verdiep me in de uitdagingen waar jullie als team en organisatie voor staan. Wat is de situatie op dit moment? Waar willen jullie heen groeien? Ik pas de presentatie aan op het niveau van de deelnemers (managementteam, teamleiders, medewerkers).

Duur presentatie: in overleg, 20 tot ca. 45 minuten.
Interactie: Zeer gewenst!
Beeldmateriaal: PowerPoint presentatie met vlot beeldmateriaal.
Online vs live: deze lezing is zowel live als online te volgen.