Behandeling voor Lauri

Lauri (24 jaar) heeft nu 12 jaar de ziekte van Lyme en door de complexiteit van haar ziekte is ze uitbehandeld in Nederland.


De behandeling in Duitsland die mogelijk verbetering biedt, wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekering.


Daarom zamelen wij €15.000,- in, zodat Lauri deze behandeling kan krijgen.

Waarom zamelen we geld in?

Op haar twaalfde begon Lauri verschillende gezondheidsklachten te krijgen, waarvan artsen de oorzaak niet konden vinden. Met het jaar ging ze verder achteruit en na vijf jaar aan onderzoeken bleek ze de ziekte van Lyme te hebben. Doordat de ziekte zo lang onbehandeld is gebleven, is Lauri nu stadium drie lymepatiënt. 

Dit betekent dat de ziekte overal in haar lichaam zit en verschillende organen heeft aangetast, waaronder haar hersenen, longen, maag en darmen. Lauri heeft veel last van vermoeidheid en pijn en ligt zo'n 22 uur per dag op bed. De overige twee uur beweegt ze zich voort met een rolstoel. Door hevige misselijkheid is het niet meer mogelijk om geheel zelfstandig te eten en krijgt ze sondevoeding. Verdere klachten die ze ervaart zijn spasmes, verlammingsverschijnselen, een slecht werkend korte termijn geheugen en overgevoeligheid voor licht en geluid.

 

Doordat Lauri's ziekte na jaren geen behandeling zo complex is geworden, kunnen Nederlandse ziekenhuizen haar niet helpen. Afgelopen 7 jaar is ze onder behandeling geweest bij een Belgische arts, die de snelle achteruitgang die ze voorheen ervaarde heeft kunnen stoppen. Ook heeft deze arts haar meer kwaliteit van leven kunnen geven, maar vooruitgang is tot nu toe nog niet mogelijk geweest. 

Een meer specialistische kliniek in Duitsland kan mogelijk verbetering bieden. Bij deze kliniek zal ze een heel intensief traject ingaan waarvoor ze minimaal 4 weken in Duitsland zal moeten verblijven en daarna haar behandeling thuis zal voortzetten. Helaas wordt deze behandeling niet vergoed door de zorgverzekering. We zijn erg verdrietig dat deze mooie kans voor Lauri de afgelopen jaren niet mogelijk was door gebrek aan geld en daarom zamelen we 15.000 euro in. Zodat zij ook een eerlijke kans krijgt op het verbeteren van haar gezondheid.

Go Fund Me

Go Fund Me is het platform waarop we geld inzamelen voor Lauri's behandeling. Klik op onderstaande link om te doneren.

Webshop

Vrienden van Lauri hebben een webshop opgericht waarvan alle opbrengst naar haar behandeling gaat. Zo kan je dus shoppen voor het goede doel! 

Lauri aan het woord: 

12 jaar geleden begon ik allerlei gezondheidsklachten te krijgen. Het duurde heel lang voordat de artsen doorhadden wat ik had, dus na 5 jaar misdiagnoses werd eindelijk de ziekte van lyme stadium drie gediagnostiseerd. Maar omdat de ziekte al zo lang in mijn lijf aanwezig was en zo lang allerlei organen aangetast had, was mijn ziekte te complex geworden om via de normale richtlijnen te behandelen en ik was al snel uitbehandeld in Nederland. Klinieken die specialistischere zorg aanbieden en mij nog wel kunnen helpen worden niet vergoed door de zorgverzekering. Daarom heb ik al twee keer eerder geld in moeten zamelen voor mijn behandelingen. De eerste keer in 2015 en de tweede keer in 2019. 

Met dat geld heb ik kunnen behandelen bij een kliniek in Belgie waar een arts werkte die de snelle achteruitgang van mijn lijf heeft kunnen stopzetten en verschillende klachten heeft kunnen verminderen. Ik heb door de jaren heen met deze arts (en andere therapeuten) bijna elk behandelprotocol geprobeerd en ondanks dat ze allemaal wel bijgedragen hebben aan een betere kwaliteit van leven, heeft nog geen enkele grote stappen vooruit kunnen opleveren. 

Een enorm specialistische kliniek in Duitsland biedt een behandelingen aan die mijn arts in Belgie niet aan kan bieden. Afgelopen jaren heb ik altijd vol verbazing gekeken naar andere lymepatienten die dood ziek begonnen aan die behandelingen en zoveel beter eruit kwamen. Mijn droom is dus eigenlijk vanaf het begin geweest om in die behandeling te volgen, maar door gebrek aan geld is het nooit mogelijk geweest. Dus daarom zijn we nu deze Crowdfunding gestart; zodat ik het budget heb om deze behandeling te gaan volgen! De behandeling bestaat uit minimaal 4 weken lang in Duitsland verblijven voor allerlei therapieën en infusen en daarna zal ik een paar jaar erna de behandeling thuis voortzetten. Om te zorgen dat er genoeg geld is voor de 4 weken in Duitsland en voor alle behandelingen erna, proberen we 15.000 euro op te halen. 

Hoe kan je helpen? 
1. Doneren op de crowdfunding
2. Mijn actie delen op Social media 
3. De link van mijn Crowdfunding pagina door appen naar vrienden en familie
4. Iets kopen in de webshop die mijn vrienden opgezet hebben waarvan alle opbrengst naar mijn behandelingen gaan. 

Social media

Lauri vertelt veel over haar ziekte op social media. Je kunt haar verhaal volgen op:

Instagram - @laurigiepmans

Youtube - Lauri Giepmans

Tiktok - @lauri.giepmans

Flyer: