Over mij

Heey, welkom op mijn kleine hoekje van het Internet. Mijn naam is Lauri, ik woon in het centrum van Utrecht in een Fokus woning, samen met mijn kat Mira en cavia's Botje, Poca, Lilo en Nala. Ik speel graag bordspelletjes, heb een leuke vriendengroep, doe hier en daar wat vrijwilligerswerk en ben veel bezig met mijn blog, YouTube kanaal en Instagram pagina. Op zich heel normale bezigheden, maar toch was het totaal niet vanzelfsprekend dat ik ooit een mooi, zelfstandig leven zou kunnen leiden.


Ik werd namelijk op mijn 12e ziek. Heel ziek. Stoppen met school, werk en alle leuke dingen in het leven ziek. Het leven zoals ik (en het grootste deel van de samenleving) dat kende, werd totaal onmogelijk en ik kon absoluut niet voor me zien hoe ik iets van dat nieuwe, zieke leven kon maken. 

We zijn nu tien jaar verder en ik kan je met een gerust hart vertellen dat ik het allemaal uitgevogeld heb. Ik heb een prachtig leven. Niet omdat mijn gezondheid verbeterd is, maar omdat ik mijn leven ingericht heb op een manier waardoor ik binnen mijn grenzen blijf EN een kickass leven leidt! En dat wil ik jou ook leren!

Random feitjes over mij

1) Al sinds ik kon schrijven, wilde ik schrijfster worden. Met mijn blog en aankomende boek kan ik zeggen dat deze droom aardig in vervulling komt.


2) Ik heb een grote passie voor alles wat met natuur, milieu en zelfontwikkeling te maken heeft.


3) Ik ben een mega organisatie freak, maar door de brainfog laat ik nog wel eens wat steken vallen. 

Mijn (ziekte)verhaal in het kort

Ik ben stadium 3 Lyme patiënt. Kort gezegd betekend dit dat ik de borrelia bacterie overal in mijn lijf heb zitten. Mijn bloedbaan, mijn organen, mijn hersenen, alles. En dit betekent dus ook dat eigenlijk alles in mijn lijf aangetast is door die bacterie. Ik ben 50% bedlegerig, zit voor die andere 50% in een rolstoel en krijg eten via een slangetje. Verder heb ik veel pijn, ben ik veel moe, werken mijn hersenen niet meer naar behoren en vliegen mijn ledematen regelmatig alle kanten op. The whole shitstorm. 

 

Dit begon allemaal in 2010, maar het heeft daarna nog vijf jaar geduurd voordat artsen er eindelijk achter waren wat ik had. In die vijf jaar heb ik een aantal misdiagnoses gehad die ervoor zorgde dat ik medicatie kreeg die theoretisch goed zouden moeten werken bij wat ze dachten dat ik had, maar schadelijk zijn voor een Lyme patiënt. Dit maakte behandelen toen we eenmaal de goede diagnose te pakken hadden extra moeilijk. Stabiel blijven is het doel en waar kan, proberen we kleine stukjes verbetering te pakken. 

 

Ik merk dat de maatschappij vaak verwacht dat ik door dit alles in de put zou zitten. Want wie wil er nu zo leven?! Gek genoeg ben ik eigenlijk heel tevreden met mijn leven. Natuurlijk was het handiger geweest als ik gezond was, maar ik heb door de jaren een heel fijn leven opgebouwd. Ik heb leren luisteren naar mijn lijf, een routine gevonden die werkt en weet alle paden binnen de zorg aardig goed te bewandelen. En mijn doel is om andere mensen bewust te maken van het feit dat zij ook zo’n zelfde mooi leven kunnen leiden, met een beetje puzzelen en aandacht.  

Je hebt mijn verhaal misschien gezien bij...


Dus wat denk je ervan? 

Wil jij ook tips, handvatten en inspiratie krijgen over hoe je een geweldig leven kan leiden met een gezondheid die niet altijd even goed meewerkt? 

Volg mij dan op Instagram, Youtube en deze website!