Ervaringsverhalen

Ramona, 23 jaar

"Het fijne aan de server vind ik dat iedereen zijn best doet om je veilig te laten voelen. Hierdoor worden er veel persoonlijk verhalen en vragen gedeeld. Dit zorgt ervoor dat je snel een band met mensen opbouwt.

Daarnaast is er ook veel ruimte voor minder diepgaande gesprekken, bijvoorbeeld gesprekken over je huisdieren, boeken en over kaas.

De leukste plek in de server vind ik het kanaal waar leden lichtpuntjes en overwinningen kunnen delen. Ik word zo vrolijk van het lezen van iedereens positieve momenten en het heeft mij ook bewuster gemaakt van de positieve momenten in mijn eigen leven.

Daarnaast lees en deel ik graag verhalen in de spoonies, mental health en neurodiversiteit kanalen. Het is ontzettend fijn om in die kanalen met mensen te praten die vergelijkbare dingen meemaken als ik in hun dagelijks leven."

Wies, 24 jaar

"Hoihoi! Wat leuk dat je terecht bent gekomen op de Friendship Bubble pagina! Ongeveer een jaar geleden kwam de Bubble op mijn pad door de wonderen van het Insta-algoritme. Ik vond het spannend om lid te worden, maar ben blij dat ik die stap gezet heb.

Door chronische ziekte is mijn sociale leven beperkt. Het was fijn om online te kunnen kletsen met lotgenoten in de groep. Het leuke vind ik dat het ongedwongen contact is; heb je zin om mee te kletsen, super, maar zo niet, ook helemaal goed.

Door energiegebrek kan ik niet meedoen met de parkmeets, vakanties of belavonden, maar gelukkig wordt je even warm onthaald als je alleen af en toe mee kunt chatten. Mijn favo kanalen zijn: witchy, creativiteit en lichtpuntjes. 

Tijdens het chatten heb ik mensen ontmoet met interesses en achtergronden, die ik normaal gesproken niet in mijn directe omgeving tegenkom. Dat zorgt ervoor dat de Bubble eigenlijk mijn eigen bubbel een beetje doorprikt. Gezellig als je er bij komt!"

Tink, 33 jaar (Mod)

"Door een aantal stories van Lauri over Friendship Bubble werd ik wel erg nieuwsgierig, want door mijn handicap maak ik al jaren niet zo makkelijk contact meer met andere mensen.

Ondertussen voel ik mij onderdeel van het interieur in de server, wij hebben zo’n warme plek waar iedereen welkom is.

Naast dat het chatten en videobellen heel gezellig is, vind ik dat we ook een hele leerzame en behulpzame groep hebben. Dus of het nu gaat over een spannende boekenserie, behandelingen en hulpmiddelen, leuke sokken of creativiteit, er is altijd wel iemand die hun kennis wil delen.

Ik heb al veel groepen verlaten door te veel 18+ content, ik ben A-seksueel dus ik heb daar geen behoefte aan. In de Friendship Bubble word deze content alleen in de specifieke 18+ kanalen gedeeld.

Ook is het gebruik van trigger warnings erg belangrijk en word hiervan goed gebruik gemaakt, zo kunnen wij allemaal zo veilig mogelijk over de server navigeren.

Er is plek voor heel veel verschillende onderwerpen en dit is allemaal gebaseerd op onze interesses en behoeften. Mijn favoriete kanalen zijn de #chatten kanalen, #get-to-know-me-vragen en #creativiteit. Het is heel leuk om te lezen wat de plannen voor de dag zijn, wat iemands favoriete bloem is of wat andere leden aan het lezen, gamen, tekenen of breien zijn.

Omdat er zoveel verschillende kanalen zijn is dit in het begin best overweldigend, maar je kunt in Discord kanalen dempen. Dit word ook echt aangemoedigd, want niet iedereen heeft dezelfde interesses en er word ook niet van je verwacht dat je alles leest of overal op reageert. Dus ook als je minder actief bent of misschien nog een beetje verlegen, ben je echt meer dan welkom!"

Christine, 19 jaar

"Ik kwam Lauri tegen op de TikTok een paar maanden geleden. Haar platform sprak me gelijk aan en ik ben haar gaan volgen op Instagram. Daar vertelde ze over haar server die ze samen met andere had opgezet. Ik was gelijk geïnteresseerd.

Ik ben lid geworden en werd gelijk met open armen ontvangen door iedereen. Ik vond gelijk me plek tussen de mensen. Iedereen is zo aardig niet bevooroordeeld. Als je je verhaal doet, luisteren mensen naar je en steunen ze je.

Ook is het leuk om te ontdekken dat mensen dezelfde passie als jij hebben en dat je hier over kan kletsen met elkaar.

Ook de belavonden/middagen zijn altijd erg gezellig. Ook vind ik het leuk om samen te gamen en weerwolven te spelen. 

De server heeft me een socialere leven gegeven en ik heb nieuwe mensen leren kennen en vrienden gemaakt!"


Romy, 30 jaar (Mod)

"Toen ik voor het eerst Friendship Bubble zag in iemands story was ik ietwat huiverig om lid te worden. Ik ben sociaal niet heel vaardig en daarnaast vind ik discords bijhouden altijd heel chaotisch.

Na een paar dagen besloot ik toch een kijkje te nemen. Als het niks was kon ik altijd weer weg toch?

De friendship bubble is als een warm bad. Het is de eerste plek waar ik kon zijn zoals ik ben en niet mij continu aan t verontschuldigen was voor mijn awkwardheid. Daarnaast is het ook de eerste plek waar ik mijn kinky side gewoon kon laten zien en er open met anderen erover kon praten.

Ik heb ook een aantal vrienden gemaakt in de server die ik (als ik de energie er voor heb) in het echt graag zie.

Tot slot ben ik ondertussen moderator (en in naam een developer maar hier heb ik de spoons nog niet echt voor gehad) dus de server waar ik eerst te bang was dat het too much voor mij zou zijn, ben ik nu moderator van.

Mocht je nog steeds twijfels hebben. Ik zou gewoon een kijkje nemen! Ik ben ervan overtuigd dat je je net zo welkom voelt als ik!"


Felicia, 24 jaar: 

"Ik ben lid geworden van de friendshipbubble omdat ik merkte dat ik door mijn chronische ziekte en andere levensfases uit elkaar groeide met vrienden die ik had.

Waar het ooit begon als samen met een paar via Whatsapp weerwolven spelen is het nu een veilige server met veel verschillende soorten leden. Die diversiteit en het veilige & accepterende karakter van de leden word ik heel blij van!

Samen tijdens het koken of make uppen video bellen, of een Catan toernooi zorgen voor meer sociaal contact. Dat miste ik ontzettend! Het is anders dan elkaar in het "echt" zien maar het is zo'n fijne groep mensen dat ik het "echte" minder mis. ♥️"


Luna, 20 jaar

"Ik ben lid geworden van friendship bubble discord omdat ik door de corona pandemie niet veel sociaal contact had en ik graag nieuwe mensen wou ontmoeten. Ik werd meteen ontzettend lief en leuk ontvangen en iedereen was super aardig.

Het leukste om in de server te doen vind ik het praten met de mensen en het videobellen.

De server heeft mij gebracht dat ik mijzelf meer heb leren kennen en er ben achtergekomen dat ik non binair ben en dat ik mij ook meer mijzelf voel en dit ook durf te uiten naar de buitenwereld.

Verder kan ik de weerwolven sessies ook zeer aanbevelen want daarin doet iedereen altijd leuk me"


Anne, 17 jaar: 

"Ik ben lid geworden bij Friendship Bubble, omdat ik gedurende de dag weinig mensen spreek. Het leek een goed laag drempelig in stap punt om meer chronisch zieke jongeren te ontmoeten en gewoon te kletsen.

Ik haal heel veel plezier uit het weerwolven spel op de server en het meedoen met bellen. Het is makkelijk om mee te bellen, vaak kan je dan gewoon wat meepraten (of alleen meeluisteren als je dat wilt).
Er is vooral veel gezelligheid en altijd een luisterend oor.

Ik ben zo blij dat ik nu onderdeel ben van deze server. Voor mij maakt het vooral ook veel uit dat je er als nieuwe gewoon in kan stappen, zonder ongemak of iets dergelijks.

Het is nu gewoon een plaats waar ik mij veilig voel om mijzelf te zijn en te kletsen. Dat terwijl ik er pas 2 weken in zit. Kortom een super gezellige en veilige plaats."


Lisa, 27 jaar

"Door de friendship bubble werd mijn wereld weer groter.

Ik worstel al een tijd met mentale problemen en daarnaast heb ik in 2019 de diagnose ziekte van Lyme gekregen en recent de diagnose autisme. Bij mij is de ziekte van Lyme laat ontdekt waardoor ik schade heb opgelopen.

Door mijn fysieke en mentale problemen heb ik moeten besluiten mijn studie stop te zetten. Mijn wereld werd steeds kleiner. Dingen die ik vroeger kon kan ik nu in mindere mate of niet meer doen.

Ik heb mij lang eenzaam gevoeld. Ik had het gevoel dat ik niet in deze wereld thuis hoorde en ik isoleerde mezelf steeds meer. Tot dat ik Friendship Bubble leerde kennen via een post op Instagram.

Door Friendship Bubble is mijn sociale wereld groter geworden. Het is een online discord platform waar je over van alles kunt praten. Je kan praten over de zwaarte van je fysieke en mentale gezondheid, maar daarnaast is er ook ruimte voor spelletjes, creativiteit, huisdieren spam en praten we regelmatig met elkaar in het bel kanaal.

Het fijnste aan de friendship bubble is dat je op een laagdrempelige manier sociaal contact met elkaar kan maken en dat iedereen er mag zijn ondanks zijn/haar/hun/diens beperkingen.

In het get to know me topic worden regelmatig vragen gesteld waar je antwoord op kan geven als je het nog te spannend vind om je in een chat conversatie te mengen. Ik zelf maak het meest gebruik van de topics in het kopje mental health en de topics in het kopje kletsen. Daarnaast ben ik altijd in voor een spelletje of een gezellig kletspraatje in het bel kanaal.

Door de frienshipbubble voel ik mij minder eenzaam en dat gun ik iedereen!"


Laura, 25 jaar: 

"Een vriendin van mij was enthousiast over het spel: weerwolven van wakkerdam. Dat speelde zij altijd via whats app. Ik had gevraagd of ik erbij mocht. Ik kwam erbij en ik kwam in een onwijs leuke groep met mensen terecht.

Diezelfde mensen zitten dus ook in de Friendship Bubble groep. Het is er heel erg gezellig en we praten veel met elkaar. Niets is te gek en mocht je ergens mee zitten, dan wordt er altijd een luisterend oor geboden.

Ik voel mij echt thuis bij deze mensen  en heb het echt enorm naar mijn zin in de groep.

Wat heeft de server mij gebracht? Acceptatie. Ik heb altijd moeite gehad met het vertrouwen van mensen omdat ik bang was dat niemand mij zou accepteren zoals ik ben, maar daar hoef ik hier totaal niet bang voor te zijn! Iedereen wordt geaccepteerd zoals hij, zij of hen is! Maakt niet uit wie of wat je bent, jij mag er zijn. Dat vind ik belangrijk en zo fijn aan deze groep."