Met je team aan de slag voor

Seks positieve zorgverlening

Seks positieve zorgverlening

Verhelderende presentatie met interactie

Eigen regie is een enorm belangrijk onderwerp in de gezondheidszorg waar veel aandacht voor is. Wat we helaas echter nog vaak zien, is dat die eigen regie stopt bij de stukken in het leven die wat meer taboe zijn. Zo is seks positieve zorgverlening een onderdeel van gezondheidszorg wat de levenskwaliteit van patiënten enorm kan hogen, maar die vaak onder het tapijt geveegd wordt. 

Seks hebben we bijna allemaal, maar wanneer je een beperking hebt, is dit onderwerp vaak taboe. Wanneer je continue zorg ontvangt, kan het voor iemand met een beperking lastig zijn om zich seksueel te ontwikkelen. De integriteit van het zorgpersoneel speelt hierin een cruciale rol. 

Is er op jouw afdeling aandacht besteed aan een veilige sfeer creëren voor je patiënten rondom seks? Laten we samen (met je team) in gesprek gaan. 


Ook op jouw afdeling van toepassing!
Bij seks positieve zorgverlening denken we vaak aan de mogelijkheid tot sekswerkers of de mogelijkheid voor patiënten van 20 tot 30 jaar om seks te hebben. Maar seks positieve zorgverlening gaat veel verder dan dat! Wist je dat 53% van de 70-plussers nog gewoon seks heeft? En dat dit echt niet allemaal gehuwde personen hoeven te zijn? Dus ook op een afdeling voor de oudere generatie is seks positieve zorgverlening enorm relevant. 

"Als je niet weet hoe het is om seks te hebben wanneer je afhankelijk bent van zorg, weet je ook niet hoe je jouw patiënten ermee kan helpen"

Interactieve presentatie 
over seks positieve zorgverlening

In de presentatie neem ik je mee in verschillende verhalen van mensen die afhankelijk van zorg zijn en welke belemmeringen zijn ervaren in hun seksleven hierdoor. De presentatie bestaat uit informatie over hoe seks positieve zorgverlening eruit zou kunnen zien, casussen van patiënten, een interactief element waarbij de luisteraars mee kunnen denken hoe er gehandeld zou kunnen worden bij deze casus en een inspirerend en persoonlijk verhaal. Luisteraars lopen weg met een nieuwe blik op zorgverlening en hun patiënten en het team waarin zij werken. 


Maatwerk

De presentatie wordt op maat gemaakt op het doel van de bijeenkomst. Ik verdiep me in de uitdagingen waar jullie als team en organisatie voor staan. Wat is de situatie op dit moment? Waar willen jullie heen groeien? Ik pas de presentatie aan op het niveau van de deelnemers (managementteam, teamleiders, medewerkers).

Duur presentatie: in overleg, 45 tot ca. 120 minuten.
Interactie: Zeer gewenst!
Beeldmateriaal: PowerPoint presentatie met vlot beeldmateriaal.
Online vs live: deze lezing is zowel live als online te volgen.