Ik ben ook in te huren als spreker! 

Bijvoorbeeld over seks positieve zorgverlening, blended diet sondevoeding, (geïnternaliseerd) valisdisme, medische gaslighting en de ziekte van Lyme. 

Wil je mij op een social media platform, event, vergadering, training of cursus inhuren om te spreken? 

Stuur me dan zeker een mailtje! [email protected]

Je hebt mij misschien gezien bij...

Mijn expertise

Seks positieve zorgverlening 

Seks hebben we bijna allemaal, maar wanneer je een beperking hebt, is dit onderwerp vaak taboe. 

Wanneer je continue zorg ontvangt, kan het voor iemand met een beperking lastig zijn om zich seksueel te ontwikkelen. De integriteit van het zorgpersoneel speelt hierin een cruciale rol. 

Is er op jouw afdeling aandacht besteed aan een veilige sfeer creëren voor je patiënten rondom seks (ook als je op een afdeling voor ouderen werkt)? 

Laten we samen (met je team) in gesprek gaan. 

Blended diet bij sondevoeding

Wanneer iemand ziek is, is goede voeding een van de belangrijkste ondersteuners. We raden het alle patiënten aan, maar patiënten met sondevoeding worden hierin vaak vergeten. 

Wist je dat de meeste sondevoeding geen verse ingrediënten bevat en dat je elke dag precies dezelfde voeding krijgt? En wist je dat een (di)vers dieet enorm belangrijk is voor de weerstand, symptoombestreiding en darmgezondheid van een patiënt? 

Door zelf sondevoeding te maken van verse ingrediënten via een blender (blended diet) heeft een patiënt met sondevoeding de optie om weer divers en vers te gaan eten. 

Ik vertel je graag over hoe blended diet mijn gezondheid verbeterde en hoe blended diet werkt. 

De ziekte van Lyme

Wist je dat de diagnose ziekte van Lyme bijna twee keer zoveel gesteld wordt per jaar als longkanker? Zeker geen zeldzame ziekte dus. 

De ziekte van Lyme is een multisysteem ziekte die alle delen van je lichaam kan aantasten. De ziekte wordt overgebracht door tekenbeten, maar veel mensen weten niet hoe frequent tekenbeten voorkomen en hoe je hier nou goed mee om moet gaat. 

Ik ben al 10+ jaar lang chronisch Lyme patiënt en was jarenlang vrijwilliger bij de Lymevereniging. 

Wil je dat ik bij jou op school, bij de scouting of in een andere setting kom spreken over veilig omgaan met teken(beten)? Neem dan zeker contact op!

Medische gaslighting

Medische gaslighting is het fenomeen waarbij patiënten niet serieus genomen worden en hun lichamelijke klachten afgewezen worden op psychisiche problemen (die er vaak niet zijn), wat vaak leidt tot medisch trauma. 

Hoe uit medische gaslighting zich? Welke impact heeft het op de patiënten? Hoe ga je als hulpverlener om met patiënten die dit hebben meegemaakt? 

Ik vertel jouw team of opleiding graag mijn verhaal en geef je handvatten om om te gaan met patiënten die dit meegemaakt hebben. 

Validisme / ableism

Validisme is het discrimineren van mensen met een beperking. Dat kan zich voordoen als hele heftige dingen zijn zoals niet aangenomen worden omdat je in een rolstoel zit, maar onze samenleving is ingericht voor mensen zonder beperking en daardoor is validisme aanwezig in een hele hoop kleine details. 

Verder is geïnternaliseerd validisme ook vaak aanwezig bij mensen met een beperking. Zij krijgen hun hele leven van hun omgeving en de media bepaalde validistische gedachtes mee en na een tijdje gaan ze dat internaliseren. Het ongedaan maken daarvan kan veel werk kosten, maar is het zo enorm waard! 

Wil je dat ik hierover kom vertellen? Niet vanuit een standpunt van alles wat er fout gaat, maar juist over wat we kunnen doen om het beter te maken? Overweeg dan eens om mij uit te nodigen als spreker.