Met je locatie aan de slag voor

Validisme en toegankelijkheid

Validisme en toegankelijkheid 

Verhelderende presentatie met interactie

Validisme is het discrimineren van mensen met een beperking. Dat kan zich voordoen als hele heftige dingen zijn zoals niet aangenomen worden omdat je in een rolstoel zit, maar onze samenleving is ingericht voor mensen zonder beperking en daardoor is validisme aanwezig in een hele hoop kleine details. 

Verder is ge├»nternaliseerd validisme ook vaak aanwezig bij mensen met een beperking. Zij krijgen hun hele leven van hun omgeving en de media bepaalde validistische gedachtes mee en na een tijdje gaan ze dat internaliseren. Het ongedaan maken daarvan kan veel werk kosten, maar is het zo enorm waard! 

Wil je dat ik hierover kom vertellen? Niet vanuit een standpunt van alles wat er fout gaat, maar juist over wat we kunnen doen om het beter te maken? Overweeg dan eens om mij uit te nodigen als spreker. 

"De kleinste aanpassingen kunnen al een wereld van verschil maken! Toegankelijkheid red levens."

Interactieve presentatie 
over validisme en toegankelijkheid 

In de presentatie neem ik je mee in verschillende verhalen van mensen met een beperking. De presentatie bestaat uit informatie over validisme, casussen van pati├źnten, een interactief element waarbij de luisteraars mee kunnen denken hoe er gehandeld zou kunnen worden bij deze casus en een inspirerend en persoonlijk verhaal. Luisteraars lopen weg met een nieuwe blik op toegankelijkheid en hun omgeving en de mensen om hen heen. 


Maatwerk

De presentatie wordt op maat gemaakt op het doel van de bijeenkomst. Ik verdiep me in de uitdagingen waar jullie als team en organisatie voor staan. Wat is de situatie op dit moment? Waar willen jullie heen groeien? Ik pas de presentatie aan op het niveau van de deelnemers (managementteam, teamleiders, medewerkers).

Duur presentatie: in overleg, 20 tot ca. 90 minuten.
Interactie: Zeer gewenst!
Beeldmateriaal: PowerPoint presentatie met vlot beeldmateriaal.
Online vs live: deze lezing is zowel live als online te volgen.