Veilig omgaan met tekenbeten

De ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme

Verhelderende presentatie met interactie

Wist je dat de diagnose ziekte van Lyme bijna twee keer zoveel gesteld wordt per jaar als longkanker? Zeker geen zeldzame ziekte dus. 

De ziekte van Lyme is een multisysteem ziekte die alle delen van je lichaam kan aantasten. De ziekte wordt overgebracht door tekenbeten, maar veel mensen weten niet hoe frequent tekenbeten voorkomen en hoe je hier nou goed mee om moet gaat. 

Ik ben al 10+ jaar lang chronisch Lyme patiĆ«nt en was jarenlang vrijwilliger bij de Lymevereniging. 

Wil je dat ik bij jou op school, bij de scouting of in een andere doelgroep kom spreken over veilig omgaan met teken(beten)? Neem dan zeker contact op!

"Deze ziekte neemt je hele leven af en is vaak te voorkomen met een klein beetje voorlichting. Neem jij de stap om de mensen om je heen te beschermen? Boek een lezing!"

Interactieve presentatie 
over de ziekte van Lyme

In de presentatie geef ik uitgebreid informatie over de ziekte van Lyme en wat er gedaan kan worden om mensen hiervoor te beschermen. De presentatie bestaat uit een informatief deel, verhalen van patiĆ«nten, een interactief element waarbij de luisteraars kunnen oefenen met teken verwijderen en een inspirerend en persoonlijk verhaal. Luisteraars lopen weg met praktische handvatten en erkenning hoe belangrijk tekenpreventie is. 


Maatwerk

De presentatie wordt op maat gemaakt op het doel van de bijeenkomst. Ik verdiep me in de uitdagingen waar jullie als team en organisatie voor staan. Wat is de situatie op dit moment? Waar lopen jullie risico? Ik pas de presentatie aan op het niveau van de deelnemers.

Duur presentatie: in overleg, 20 tot ca. 120 minuten.
Interactie: Zeer gewenst!
Beeldmateriaal: PowerPoint presentatie met vlot beeldmateriaal.
Online vs live: deze lezing is zowel live als online te volgen. Online zal het oefenen met tekenbeten verwijderen niet kunnen plaatsvinden.